Ideoita leikekirjan aiheeksi

Skräppäys eli leikekirjojen tekeminen on persoonallinen tapa säilyttää muistoja sekä oiva väylä oman luovuuden kanavoimiseen. Sinun ei tarvitse olla taiteellinen tai käsistäsi taitava kauniita leikekirjoja luodaksesi. Tarvitset vain hieman aikaa ja mielikuvitusta. Jos olet kiinnostunut skräppäyksestä, mutta et tiedä mistä aloittaa, jatka lukemista! Annamme tässä kirjoituksessa vinkkejä leikekirjan aiheeksi.

Mitä leikekirjat ovat?

Leikekirjat ovat vihkoja, joiden sivut koristellaan esimerkiksi valokuvin, lehtileikkein ja tarroin – mutta vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea sivuille voi taltioida. Leikekirjoja käytetään usein erilaisten muistojen säilyttämiseen tai niitä voidaan omistaa jollekin tietylle henkilölle, eläimelle tai fanituksen kohteelle. Kirjan voi luoda myös jollekin itseä kiinnostavalle teemalle. Harrastuksena se on hauska ja luova.

Monet skräppäyksestä pitävät nauttivat myös pelaamisesta. Jos olet laittanut Kenon juuri vetämään, tarkista keno tulokset tänään ja sitten voitkin alkaa suunnitella leikekirjan tekoa.

Tärkeät virstanpylväät lapsesi elämässä

Leikekirjat ovat loistava tapa dokumentoida lapsesi kasvua ja saavutuksia koko hänen elämänsä ajan. Ensimmäisistä askelista ensimmäiseen koulupäivään, valmistumispäivästä erityisiin juhlapäiviin, on lukemattomia virstanpylväitä, jotka voit dokumentoida leikekirjaan. Juhli pikkuisesi kehitystä valokuvilla, todistuskopioilla, hauskoilla sitaateilla – kaikella, mikä auttaa perhettäsi ja lasta itseään muistamaan kaikki erityiset hetket!

Omista leikekirja lemmikillesi

Jos olet lemmikkieläimen omistaja, mikset tekisi leikekirjaa vain karvaiselle (tai vähemmän karvaiselle) ystävällesi? Kerää kirjaan valokuvia lemmikistäsi vuosien varrella. Tallenna kaikki niiden hauskat tempaukset kuviin tai sanoihin, jotta voit aina halutessasi muistella kaikkia niitä onnellisia hetkiä! Leikekirja herättää varmasti paljon mukavia muistoja lemmikin elämästä aina, kun selaat sitä.

Tee oma persoonallinen skräppikirja

Voit tehdä myös leikekirjan, joka on omistettu vain sinulle itsellesi. Kerää kaikki suosikkivalokuvasi ja muistot yhteen paikkaan ja tee niistä ainutlaatuisia lisäämällä niihin luovia yksityiskohtia, kuten tarroja ja koristeita. Ei haittaa, vaikka se ei olisikaan täydellinen – tärkeintä on tallentaa se, mikä on sinulle tärkeintä juuri sillä hetkellä! Vuosien päästä on mielenkiintoista katsoa, miten on ihmisenä muuttunut.

Leikekirja erityiselle teemalle

Jos olet kiinnostunut luomaan ainutlaatuisemman tyylin leikekirjan, harkitse sellaisen tekemistä, joka perustuu tiettyyn teemaan, kuten musiikkiin tai matkailuun. Jos esimerkiksi olet tietyn bändin tai laulajan innokas fani, mikset tekisi kirjaa, joka on täynnä konserttilippuja, lehtileikkeitä ja muuta fanitavaraa? Tai jos matkustaminen innostaa sinua, mikset tekisi kirjaa, joka on täynnä kuvia eri puolilta maailmaa otetuista paikoista? On täysin sinun päätettävissäsi, millaisia teemakirjoja teet, mutta tämä vaihtoehto antaa paljon vapautta jokaisen sivun suunnitteluun!

Skräppäys on aliarvostettu harrastus

Leikekirjat ovat helppoja ja hauskoja projekteja, joihin kuka tahansa voi osallistua iästä tai kokemustasosta riippumatta. Ne nähdään usein hieman lapsellisina tekeleinä, mutta todellisuudessa ne ovat mahtava väylä ilmaista omaa luovuutta ja tallentaa tärkeitä muistoja ja asioita. Jos siis kaipaat elämääsi jotakin harrastusta, jossa pääset käyttämään käsiäsi ja luomaan jotakin ajatonta, miksi et alkaisi luomaan ensimmäistä leikekirjaasi?