Mistä lähteä etsimään askartelutarvikkeita?

Jos suunnittelet ensimmäisen oman leikekirjan aloittamista, tarvitset itse kirjan tai vihkon lisäksi myös monenlaista muuta tarviketta, kuten saksia, teippiä, liimaa ja kyniä sekä tarroja, kiiltokuvia ja erilaisia papereita. Mistä näitä askartelutarvikkeita sitten kannattaa lähteä etsimään? Annamme tässä kirjoituksessa vinkkejä juuri siihen.

Skräppäily on hauska harrastus

Leikekirja on hauska ja persoonallinen tapa säilyttää muistoja. Sen rakentelu on vähintään yhtä hauskaa kuin sen selailu myöhemmin. Kryptovaluutta ei ensituumauksella liity leikekirjoihin mitenkään, mutta niihin sijoittaminen harrastuksena on hieman samanlainen kuin skräppäilykin. Ensin rakennetaan salkku ja sitten katsotaan myöhemmin tuloksia! Lisäksi esimerkiksi Bitcoin hyväksytään monissa isommissa verkkokaupoissa käyttövaluuttana eli sillä voi hankkia vaikkapa askartelutarvikkeita. Jos aihe on vielä vieras, aloita opiskelemalla Bitcoin-lompakoista osoitteesta bitcoinlompakko.com

Aloita paikallisista askartelu- ja käsityöliikkeistä

Paikalliset alan liikkeet ovat erinomainen materiaalien lähde kaikenlaisiin askarteluprojekteihin. Voit löytää näistä ainutlaatuisia tuotteita, joita ei välttämättä ole saatavilla suuremmissa kaupoissa. Myyjät tuntevat tuotteensa ja osaavat neuvoa juuri sinun projektiisi sopivien materiaalien ja tarvikkeiden valinnassa. Tällaisessa liikkeessä asioidessasi tuet samalla myös paikkakuntasi pienyritystä.

Kirpputorit voivat olla varsinaisia aarreaittoja

Kirpputorit voivat olla hyvä paikka hankkia tarvikkeita murto-osalla siitä hinnasta, jonka ne maksaisivat kaupassa. Niistä voit löytää myös todella uniikkeja asioita ja aitoa vintagea. Koskaan ei voi siis tietää, millaisia aarteita kirpputoreilla milloinkin piileksii ja kierrokseen kannattaakin käyttää aikaa ja tutkia mielenkiintoiset pöydät huolella.

Omista kaapeista voi löytyä yllätyksiä

Älä unohda tarkistaa myöskään omia kaappejasi! Sinulla saattaa olla jo kaikenlaisia leikekirjan koristeluun sopivia tarvikkeita, joiden olemassaolon olit unohtanut. Vanhat silityskuvat, postikortit, kangaspalat ja nauhanpätkät käyvät mainiosti sivujen kaunistamiseen. Ole rohkeasti luova, sillä pienellä mielikuvituksella melkein mistä tahansa voi tulla osa leikekirjasi suunnittelua!

Sitten vain materiaaleja metsästämään

Askartelu on nautinnollista puuhaa ja se on vielä hauskempaa silloin, kun sinulla on siihen mieleisesi tarvikkeet ja materiaalit. Ne voivat olla uusia, käytettyjä tai itse tehtyjä – mitä vain. Olennaista on se, että sinulla on leikekirjan tekemisen parissa hauskaa ja lopputulos on tekijänsä näköinen!