Näin tuunaat iPhone 13-suojakotelon leikekuvien avulla

Luovalle ihmiselle tavaroiden tuunaaminen on arkipäivää ja sekä vaatteista että huonekaluista tulee askarreltua omanlaisia. Myös digilaitteiden suojakuorien tuunaaminen on suosittua ja se onnistuu helposti esimerkiksi leikekuvien ja skräppäyksen avulla. Tarvitaan vain sopiva suojakotelo alustaksi ja luovuus voidaan päästää valloille. Miten tuunaat puhelimen suojakotelon omaan tyyliisi sopivaksi.

Valitse laadukas ja yksinkertainen suojakotelo alustaksi

Jos suojakotelon haluaa tuunata, pitää luonnollisesti aluksi löytää sopiva suojakotelo. Monet suojakotelot ovat yleensä joko nahkaisia tai muovisia, mutta myös läpinäkyviä versioita löytyy.

Tärkeää on, että suojakotelo on laadukas ja pelaa hyvin kotelon ulkoasun suunnitelman kanssa. Usein kotoa saattaa löytyä jopa joku vanhempi suojakotelo, jonka voi. hyödyntää askarteluprojektissa. Jos ei, niin varsinkin iPhone 13 suojakotelot tai muille iPhone-malleille suunnitellut kotelot on helppo löytää tavallisesta elektroniikkakaupasta halvalla.

Kaikkein halvinta suojakoteloa ei kuitenkaan kannata hankkia, jos haluaa, että kotelo myös suojaa puhelinta ja kestää käytössä pitkään. Jos on luonnostaan hieman huolimaton, kannattaa suojakotelon valinnassa harkita jykevämpiä koteloita.

Suunnittele suojakotelon ulkoasu ennen toteuttamista

Suunnitelma on tärkeä osa jokaista luovaa projektia, sillä vaikka askarrella voi myös spontaanisti, on tavaroiden tuunaamisen yhteydessä hyvä tehdä suunnitelma. Ennen askartelun aloittamista on hyvä olla joku idea siitä, minkä tyylisen suojakotelon haluaa tehdä.

Leikekuvia löytyy jokaiseen lähtöön, mutta kannattaa sovitella samankaltaisia kuvia yhteen, jotta kotelon ulkoasulla on selkeä teema. Toisaalta voi olla myös hyvä idea yhdistellä erilaisia kuvioita, tekstejä ja kuvia, sillä koteloa tuunatessa luovuudella ei ole rajoja.

Älä unohda käytännön asioita

Vaikka kyseessä on luova projekti, ei käytännön asioita kannata unohtaa; miten leikekuvat kiinnitetään ja miten ne sovitetaan yhteen. Vaikka suunnitelma olisikin aluksi loistava, pitää varmistaa, että se varmasti pystytään toteuttamaan.

Ensinnäkin suunnitelman on sovittava yhteen itse suojakotelon kanssa, eivätkä leikekuvat saa olla liian isoja kotelon kokoon nähden. Leikekuvien kiinnittämiseen on olemassa erilaisia liimoja ja kannattaa kysyä erikseen askartelukaupan henkilökunnalta, miten kuvat kannattaa kiinnittää.

Joskus tavallinen liima riittää, mutta joissain tapauksissa kuumaliima voi olla parempi vaihtoehto. Toisaalta, jos kotelon ulkoasua haluaa vaihtaa jossain vaiheessa, on kenties jopa parempi idea jättää kuvat liimaamatta, mikäli ne pysyvät hyvin paikallaan läpinäkyvän kotelon alla.  

Jos käytännön asioita ei ota huomioon ennen projektinsa toteuttamista, saattaa vahingossa jopa pilata hienon suojakotelon.

Löydä sopivia leikekuvia joko netistä tai kaupasta

Erilaisia leikekuvia kannattaa etsiä sekä netistä että askartelukaupoista, joissa valinnanvaraa on paljon. Toki netistä löytyvien leikekuvien kopiointi on halvempaa, jos pystyy kopioimaan kuvat värillisinä.

Toisaalta askarteluun tarkoitettujen leikekuvien kiinnittäminen on huomattavasti helpompaa, ja ne myös kestävät paremmin käytössä. Lisäksi erikoisempien suunnitelmien toteuttamiseen saattaa tarvita erikoisempia leikekuvia.

Käytä suojakotelon tuunaamisessa luovuutta

Kun tuunaa puhelimelleen uutta koteloa, kannattaa käyttää luovuutta. Arki on nykyään niin kiireistä, että harvoin ehtii pysähtymään ja askartelemaan rauhassa. Varsinkin, jos tyylisi on muutenkin erikoinen, älä pelkää toteuttaa hienoja ideoitasi myös puhelimesi suojakotelon tuunaamisessa.

Sen sijaan, että sovittelisi kukkia ja pallokuvioita suojakoteloonsa, voi myös käyttää sanomalehdistä leikattuja sanoja ja luoda niistä runoja tai tehdä suojakoteloon pienen unelmataulun, joka kulkee mukana, minne ikinä olisikaan menossa.

Yhteenveto

Jos on vaikea löytää omaan tyyliin sopivaa iPhone 13 -laitteen suojakoteloa, ei kukaan kiellä tuunaamasta omanlaista koteloaan leikekuvien avulla. Skräppäyksen avulla suojakotelosta pystyy luomaan uniikin ja tyylikkään, kunhan vain suunnittelee kotelon ulkoasun ennen toteuttamista ja käyttää askarteluprojektissa luovuutta.