Mikäli verkkopelaaminen on tärkeä osa elämääsi, voit tuoda sen mukaan myös skräppäilyprojektiisi. Verkosta löytyy paljon materiaaleja erilasiin peleihin liittyen, joita voit hyödyntää tehdessäsi taidetta. Voit jopa luoda arvosteluja ja taulukoita lempipeleistäsi leikekirjaasi, mikäli olet hyvin aktiivinen pelaaja. Näin pysyt paremmin siitä, millaisia pelejä olet jo päässyt kokeilemaan, ja mitä pelejä haluaisit vielä kokeilla tulevaisuudessa. Tässä artikkelissa on vinkkejä siihen, miten tuoda lempipelisi mukaan skräppäilyyn.
Luo taulukoita ja listoja kokeilluista peleistä
Mikäli kokeilet uusia pelejä aktiivisesti, saatat helposti tippua kärryiltä sen suhteen, mitä pelejä olet jo kokeillut ja mitä pelejä haluaisit vielä kokeilla. Leikekirjaan voikin tehdä erillisen pelilistan, johon merkitset kaikki pelit, jota haluaisit kokeilla.
Kun olet kokeillut pelejä, voit kirjoittaa niistä arvosteluja, jotta muistat, millaisen pelikokemuksen ne sinulle tarjosivat. On toki helppo lukea arvosteluja myös verkosta, mutta parasta on luottaa omaan kokemukseensa. Samalla voit rustata kokeiltuja pelejä pois listastasi, jolloin tiedät, mitä pelejä olet jo pelannut, sillä se saattaa joskus unohtua.
Tee leikekirjaasi erillisiä sivuja lempipeleistäsi
Pelaamisen rakastajilla on yleensä omia lempipelejä, jotka tarjoavat heille juuri sellaista haastetta, kun he kaipaavatkin. Leikekirjaan voikin tehdä erillisiä sivuja omia lempipelejä varten ja kuvilla ja tekstillä voi ilmaista näiden pelien aiheuttamia tunteita. Esimerkiksi Reactoonz-peli on suosittu kolikkopeli, jonka parissa monet tykkäävät rentoutua.
Mikäli johonkin peliin liittyy tärkeitä muistoja ja tuntemuksia, voi olla hyvä tallentaa ne myös leikekirjan sivuille. Lempipelistään voi tulostaa verkosta löytyviä kuvia ja hyödyntää erilaisia leikepapereita ja tarroja. Voit halutessasi myös kirjoittaa sivuille kyseisiin peleihin liittyvistä hauskoista faktoista, jotka haluat muistaa.
Mieti, mitä pelaaminen sinulle merkitsee?
Jos verkkopelaaminen on sinulle yleisesti tärkeää, voit myös pohtia leikekirjan sivuilla erilaisia pelaamiseen liittyviä aiheita ja ajatuksia. Voit esimerkiksi pohtia sitä, miksi pelaaminen on ollut sinulle tärkeää ja miksi aina haluat palata sen pariin. Voit myös pohtia pelaamisen huonoja puolia taiteen avulla. Skräppäyksessä parasta on se, ettei muiden mielipiteistä tarvitse välittää ja omasta leikekirjasta voi tehdä täysin omanlaisensa. Leikekirjaan voi esimerkiksi kirjoittaa erilaisista tilanteista, milloin pelaaminen on ollut hyödyksi, ja milloin taas olisi voinut pelata vähemmän. Pelaamiseen liittyy nimittäin myös negatiivisia puolia, joita ei kannata jättää huomiotta.
Luo leikekirjaasi pelaamiseen liittyviä tavoitteita
Leikekirjaan voi kirjoittaa pelaamiseen liittyviä tavoitteita ja unelmia, joiden joukossa voi olla esimerkiksi uusien pelikaverien löytäminen, pelaamisessa kehittyminen tai uusien pelien pelaaminen. Vaikka pelaaminen olisikin vain vapaa-ajan harrastuksesi, voit löytää sen kautta esimerkiksi uusia ystäviä.
Omat tavoitteet ja unelmat voi myös jakaa osiin skräppäilystä inspiroidussa kalenterissa, jonka avulla on myös helpompi pitää pelaaminen hyvissä rajoissa. On hyvä varata pelaamiselle tietty aika viikosta, jolloin ei tule pelanneeksi täysin päivittäin. Näin sinun on helpompi tasapainotella työn, ystävien, perheen ja harrastusten välillä, eivätkä tärkeät asiat jää tekemättä pelaamisen takia.
Luo oma peliaiheinen leikekirja
Leikekirjoja on vaikka minkälaisia ja peliaihe on vain yksi aihe muiden joukossa. Jos haluat ilmaista pelaamiseen liittyviä ajatuksia ja muistoja jossain muodossa, voi leikekirja olla hyvä väline siihen. Leikekirjaan voi merkitä pelejä, joita haluaa pelata, ja joita on jo pelannut. Omat suosikkipelit ja niihin liittyvät muistot voi ikuistaa täysin omille sivuilleen, jossa kirjoitat ja kuvaat ajatuksiasi. Voi myös olla kiinnostavaa pohtia pelaamista yleisesti leikekirjan kautta ja luoda erilaisia pelaamiseen liittyviä tavoitteita.