Uusia tarvikkeita Skräppäys harrastukseesi?

Skräppäys eli scrapbook-kirjojen tekeminen on todella hauska harrastus. Se onnistuu kotona, ja vie mielen helposti mukanaan, antaen sinun rentoutua pitkän päivän jälkeen. Lisäksi mahdollisuuksia on niin loputtomasti, että pääset aina keksimään jotain uutta, käyttämään luovuuttasi ja kokemaan todellisen luomisen ilon. Joskus kuitenkin iskee tyssäys, ja on hankala keksiä miten etenisi asiassa. Siksi olemme alle listanneet joitakin eri keinoja, millä kerätä uusia tarvikkeita.

Vaikka yksi skräppäyksen iloista on se, että saat taukoa ruudun katsomisesta, sitä voi kuitenkin osittain harrastaa myös verkossa. Nimittäin voit hankkia tarvikkeita internetistä, kuten alla tulemme enemmän kertomaan. Sen lisäksi voit myös jakaa luomuksiasi sosiaalisessa mediassa, mikä tuokin lisäiloa tekemiseen. Kaiken tämän lisäksi on myös nykyään vaihtoehtoja, joilla voit tehdä luomuksia eri sovelluksilla. Jos siis pidät mieluummin netin käytöstä kuin omin käsin tekemisestä, se voi olla vaihtoehto sinulle. Siinä tapauksessa, että rakastat perinteistä vaihtoehtoa, jatka lukemista!

Tilaa internetistä

Vaikka skräppäys yleensä tehdäänkin käsin, voit joskus tarvita internetiä. Esimerkiksi saadessasi upean inspiraation, eikä sinulle ole tarvittavia tuotteita käytössäsi, verkossa voi olla ratkaisu. Mikä parasta, monilla näistä verkkokaupoista on monia eri maksutapoja, sisältäen niin kryptovaluutat kuin perinteiset pankkisiirrot. Jos siis olet ollut kiinnostunut siitä miten käyttää kryptovaluuttoja, eikä vain kerätä niitä, ne voivat käydä esimerkiksi tällaiseen käyttöön.

Voit myös internetissä löytää esimerkiksi erilaisia blogeja, joista saada inspiraatiota. Niiden kautta voit myös löytää käytettävät tuotteet, ja siten päästä itse luomaan samankaltaisia upeita kuomuksia.

Vieraile askartelukaupassa

Toinen upea vaihtoehto uusien tarvikkeiden saamiseen on seikkailla askartelukaupassa. Yksinkertaisesti kävele kauppaan sisään, ja anna ajatuksiesi viedä. Voit löytää hyvin yllättäviä aarteita. Älä pohdi liikaa, jos huomaat materiaalin, joka yksinkertaisesti innostaa sinua syystä tai toisesta, anna sen viedä mukanaan, ja voit päätyä uskomattomiin lopputuloksiin.

Samankaltaisesti toimii myös upeasti erilaiset kirpputorit. Näistä voitkin löytää upeita aarteita. Skräppäyksessä toimii melkein mikä vain. Tämän ansiosta voit löytää asioita, jotka muiden silmissä saattavat olla arvottomia. Jos onnistut näkemään niiden potentiaalin, voit kirjaimellisesti tehdä toisen henkilön hävikeistä upeaa taidetta.

Kerää luonnosta

Pidätkö luonnosta ja kävelystä ympäriinsä? Siinä tapauksessa meillä on loistavia uutisia. Voit kerätä tarvikkeita skräppäykseen jopa luontopolulta. Suomessa varsinkin tämä on todella loistava tapa, sillä luontoa tunnetusti on saatavilla, vaikka asuisit suuremmassa kaupungissa. Seuraavan kerran siis kun menet lenkille tai kävelylle luonnon helmaan, ota mukaan kangas kassi, johon kerätä erilaisia asioita.

Emme tietenkään kannusta repimään suoraan puusta lehtiä. Suositeltavampaa onkin kerätä maahan pudonneita yksilöitä. Niissä voi olla todella upeita värejä saatavilla, tehden yhdistelmänä todella upean kokonaisuuden. Usein saatat joutua kuivattamaan luonnosta kerättyjä asioita. Toisaalta, moni aloittaa skräppäyksen tasapainoksi kiireiseen arkeen, joten kaikki nämä asteet tuovat vain lisää rentoutta tähän mahtavaan harrastukseen.

Kysy kaverilta

Kuten sanoimme, roska toisen silmissä voi olla aarre toiselle. Sen takia onkin myös hyvä asia yksinkertaisesti kysyä ystävältä tai muulta lähipiiriltä. Monille meistä kertyy vuosien aikana vaikka minkälaisia materiaaleja kaapin pohjalle. Tarvitaankin usein toinen, ulkopuolinen henkilö, joka voi nähdä niiden potentiaalit. Jos sinulla onkin idea esimerkiksi tehdä kirja täynnä arjen asioita, on hyvä idea kysyä myös ystäviltä. Tätä kautta saat helposti enemmän täytettä kirjaasi eikä se jää tyhjäksi.

Vain taivas on rajana skräppäyksen maailmassa. Tässä oli vasta pari neuvoa, kuinka kerätä materiaaleja, mutta keksit itse varmasti lisää monia upeita tapoja.