Älä osta huonoja työkaluja! Ota laina ja osta tarvitsemasi heti

Vanhan sanonnan mukaan köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

Sanonta on järkevä neuvo kenelle tahansa taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Se tarkoittaa, että sinun kannattaa sijoittaa laadukkaaseen tuotteeseen heti ensimmäisellä kerralla, niin säästät rahaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse korjata halpoja tavaroita kerta toisensa jälkeen tai jopa hankkia toistamiseen uusia rikkoutuneiden tilalle.

Tämä pätee erityisesti työkaluihin. Käytät työkalujasi uudestaan ja uudestaan. Olipa kyse sitten leikekirjojen tekemisestä tai talon rakentamisesta, kannattaa aina ohittaa halvat vaihtoehdot ja valita laadukas tavara, jonka tiedät tarvitsevasi ja jota käytät ilolla joka päivä.

Mutta entä jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa? No, tässä sinun on otettava huomioon, että työkalut ovat pitkäaikainen sijoitus. Käytät niitä jatkuvasti, ja ne myös säilyttävät arvonsa pitkään.

finance your investment

Ota laina sijoituksen rahoittamiseksi

Vaikka lainan ottamista kulutustavaran maksamiseksi pidetään joitakin poikkeustapauksia lukuun ottamatta usein melko hölmönä, sijoituksen rahoittamisessa lainalla ei ole mitään vikaa. Niin sekä yksityiset ihmiset että yrityksen itse asiassa toimivat koko ajan.

Käyttämällä vertailupalvelua kuten Matchbanker Finland löydät helposti lainan, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi. Muista, ettei pienenkään sijoituksen rahoittamisessa lainalla ole mitään vikaan, kunhan kyse on tosiaan sijoituksesta. Ostoksesi tulee siis antaa rahoillesi vastinetta.

Tietenkin joudut lopulta maksamaan kokonaiskustannukset, mutta sen sijaan, että odottaisit ja yrittäisit säästää ensin koko summan, tai mikä vielä pahempaa, ostaisit heikkoa laatua, pääset käyttämään hyvää työkalua heti. Kun sitten olet maksanut sen kokonaan, saat pitää sen ja käyttää sitä vuosikaudet.

long run pay off

Laatu maksaa itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä, mutta valitse viisaasti

On totta, että laadukkaiden työkalujen ja laitteiden ostaminen kannattaa pitkällä tähtäimellä, mutta tietysti sinun on oltava realistinen valintasi suhteen. On yksinkertaista päättää hankkia laadukas työkalu, mutta sitten sinun täytyy vielä päättää, kuinka korkeaa laatua tarvitset.

Jos kyseessä on kertaluonteinen työ ja aiot käyttää työkalua vain lyhyen aikaa, ei oman hankkiminen ehkä ole tarkoituksenmukaista. Silloin parempi vaihtoehto voi olla työkalun lainaaminen tai vuokraaminen, jos se on mahdollista.Joskus tarvitset hyvää työkalua vain vähän aikaa, mutta jostain syystä et voi vuokrata tai lainata sitä. Siinä tapauksessa voi olla järkevää ostaa korkealaatuinen työkalu ja myydä se jälkeenpäin. Sinun täytyy vain ottaa huomioon eri vaihtoehtojen jälleenmyyntiarvot ja laskea hankinnan kokonaiskustannukset, rahoitus mukaan lukien.